Trainers

Om trainer te kunnen zijn van de Samen Beter Bouwen cursus, heb je minimaal zelf als deelnemer de cursus doorlopen bij een ervaren trainer en heb je het Train de Trainer seminar gevolgd. Voel je vrij om materiaal te bestellen en met je kennis en inzicht aan de slag te gaan.

Naast bovengenoemde minimale voorwaarden om trainer te kunnen zijn, gaan we ook een groep trainers samenstellen die in principe bereid en beschikbaar zijn om de SBB-cursus in andere kerken te faciliteren. Deze trainers zijn ervaren in het geven van een training (wat dus veel meer is dan alleen lesgeven) en hebben zelf de nodige ervaring in gavengerichte gemeente-opbouw. Je weet hoe je zgn. groei-gesprekken met deelnemers kunt voeren na afloop van de cursus. Je hebt inzicht welk profiel het beste aansluit bij een bepaalde bediening in de plaatselijke gemeente. Je hebt of een Bijbelschool /theologische opleiding gevolgd of op een andere manier voldoende inzicht gekregen met betrekking tot de interpretaties van geestesgaven binnen verschillende theologische stromingen. Daarnaast kun je deelnemers enthousiasmeren en meenemen in een ontwikkelingsproces door recente ervaringen te delen.

Iedere gemeente die een SBB cursus wil laten verzorgen in de eigen gemeente door een ervaren trainer, kan dit kenbaar maken via een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . We gaan dan samen op zoek naar iemand in de betreffende regio en stemmen samen de data af waarop de cursus gegeven zal worden. De kosten bedragen inclusief gebruik audiovisuele materialen en reiskosten € 125,- per dagdeel. Bij afstanden van meer dan 200 km vragen we een kleine aanvullende bijdrage in de reiskosten.

Ben jij iemand die in grote lijnen aan bovenstaande schets voldoet? En ben je beschikbaar om in overleg elders een cursus te geven? Maak je dan bekend via een mail naar Stichting This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Als je graag een ‘on the job’ training zou willen hebben of anderszins opgeleid wilt worden om deze cursus te gaan geven, kun je dat ook kenbaar maken.
We gaan in de komende twee jaar bouwen aan een netwerk van SBB-trainers in ons land.